Saltar a continguts

Coral Polifònica Figueres

Navegació

Menú principal

Història

Primer concert de Nadal 1987
Ampliar imatge
Una mica d'història
La coral - els seus inicis
La Coral Polifònica Figueres fou fundada a Figueres (Girona) l’any 1987 sota el nom de Coral Gaudeamus i el seu primer director va ser l’Edmund Elgström i Garcia fins que l’any 1994 el va substituir el figuerenc Joan de la Creu Godoy i Tomàs; l’any 2002 pren la direcció l’Uriel Guerrero Salcedo.

El 26 de desembre de 1999 es produeix la substitució del nom amb que va ser fundada, Coral Gaudeamus, pel seu actual nom, Coral Polifònica Figueres.

L’any 2005 es produeix el relleu a la direcció de la nostra coral, Florence Miscopein és l’actual directora, amb ella hem encetat una nova etapa plena d’il·lusions i nous projectes, essent en aquest moment una quarantena de cantaires.

El nostre cantar
L'any 1998 i amb motiu del 75è Aniversari d'El Primer Nadal dels Pastors la Coral va col·laborar amb l'Associació dels Pastorets de Figueres a l'enregistrament del CD de la música original de l'obra.

El febrer de l’any 2000, la Coral va enregistrar, a l’auditori de la Casa de Cultura de Llançà, el CD que duu per títol Del gregorià als Beatles i que posa de manifest el gran ventall del nostre repertori.

Des de aleshores la Coral Polifònica Figueres ha realitzat innumerables actuacions arreu de Catalunya, França, Andorra, país Valencià i país Basc, actuant en solitari, amb altres grups corals, conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, amb cobles, casaments i festes majors.

En el nostre repertori hi figuren obres de tot tipus, des de les religioses a les profanes, des de les més populars catalanes a obres d’arreu del món, tot passant per les barroques, romàntiques i nadales.

Ha participat en varies ocasions, conjuntament amb altres Corals i l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, en el Concert d’Àries, Cors i Obertures d’Òpera que s’ha dut a terme a diferents poblacions de Catalunya i França.

Amb motiu de l’Any Dalí la Coral Polifònica Figueres va oferir el mes de maig del 2004 un concert especial sota el títol de DALIFÒNIC; en aquest concert es varen estrenar dues peces composades especialment per aquest acte així com composicions que li agradaven al genial pintor figuerenc i que s’arranjaren per poder ser interpretades per la Coral a 4 veus.

Dins dels actes de les Fires i Festes de la Santa Creu de l’any 2005, la Coral estrenà en el seu Concert de Fires la sardana “VEREMA”, basada en un poema de Carme Pagès i Pérez amb música de Joan Falgarona i Canadell.

El Nadal del 2005 guanya el tercer premi en el Primer Concurs de Conjunts Corals que organitzà Port Aventura.

El març de 2006 participa en el XVIIè Aplec Cant a les Comarques a l'Auditori de Benicarló. Aquest Aplec formà part del XXVIè Cicle de Concerts de Primavera

El maig de 2006 i dins del Concert de Fires de la Santa Creu, es va estrenar la versió coral de la sardana "DALINIANA", obra del compositor figuerenc Agapit Torrent i Batlle amb lletra de Clara Valero.

La tardor de l'any 2007 viatja al país Basc convidada per la Coral Gurasoak San Viator de Vitòria i ofereix un concert a la ciutat de Vitòria.

El primer cap de setmana del mes de juliol de l'any 2008 la Coral va ser convidada, per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana, a participar en la seva X Trobada de Cors de la Comunitat Valenciana.

La coral és membre de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya.
Concert de Fires 2008
Ampliar imatge
Balada Sabater d'Ordis al Palau de la Música de Barcelona
Ampliar imatge
La balada del sabater d'Ordis
El dia 6 d’octubre de 2003 la Coral Polifònica Figueres, conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà va interpretar, amb gran èxit, en el Palau de la Música Catalana de Barcelona, la Balada del Sabater d’Ordis, adaptació lliure amb música de Carles Coll i basada en l’obra del mateix títol d’en Carles Fages de Climent, obra que va ser estrenada a Figueres el 16 de maig de 2003 coincidint amb la cloenda dels actes del Centenari de l’any Carles Fages de Climent. Aquesta Balada s’està repetint per moltes altres poblacions amb el mateix èxit de la seva estrena.